Proiecte AFAD
#SHELEADS
#SheLeads. Program de sprijin pentru afaceri conduse de femei realizat de către Asociația pentru Formare Antreprenorială și Dezvoltare, în consorțium cu Global Business Acces în cadrul Proiectului EVOLVE4GE: Egalitate de gen pentru dezvoltare, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova
#SheLeads. Programul de sprijin destinat afacerilor conduse de femei este creat pentru a facilita dezvoltarea acestora prin extinderea accesului la resurse financiare și servicii specializate, consolidarea capacităților antreprenoriale, lărgirea rețelelor de afaceri și asigurarea unui mentorat personalizat. Participantele vor fi conectate cu diverse oportunități de finanțare, atât publice, cât și private. După lansarea programului, cel puțin 30 de companii conduse de femei vor fi selectate pentru a beneficia de un program intens de 12 luni, incluzând:
- Instruire în dezvoltarea abilităților personale – pentru creșterea încrederii și a competențelor de leadership;
- Training privind dezvoltarea și managementul afacerilor – cu accent pe strategii de creștere și gestionare eficientă;
- Mentorat personalizat – pentru elaborarea unei strategii de creștere adaptate specificului fiecărei afaceri;
- Acces la programe de granturi – prin parteneriate cu UN Women și alte organizații publice și private.
În cadrul programului cel puțin 30 de femei antreprenoare care derulează afaceri în prezent sau intenționează să deschidă afaceri vor fi asistate pas cu pas de la dezvoltarea competentelor personale până la accesarea de finanțări.
Business Skills Hub
Proiectul Business Skills Hub este implementat în perioada 2021-2024 de către AFAD, cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțare din partea Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova”
Proiectul Business Skills Hub este implementat în perioada 2021-2024 de către AFAD, cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțare din partea Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova”.
Proiectul are ca scop de a contribui la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial sustenabil prin oferirea oportunităților economice de dezvoltare a IMM din regiunea de Nord prin:
– Stimularea spiritului antreprenorial şi consolidarea capacităților de gestionarea a unei afaceri, prin crearea acceleratorului de afaceri și oferirea de suport tehnic tinerilor antreprenori din regiunea de nord.
– Creșterea competitivității IMM-lor din regiunea de nord prin facilitarea accesului la servicii de consultanță specializată pe diverse aspecte economice și stimularea creării lanțurilor valorice.
ESC Center
Centrul de Suport în Angajare și Integrare “ESC” este implementat în perioada 2023-2024 în cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii sociale și a rezilienței Republicii Moldova la criza refugiaților ucraineni” finanțat de către AFD (Agence française de développement) și FDF (Fondation de France).
Centrul de Suport în Angajare și Integrare “ESC” este implementat în perioada 2023-2024 în cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii sociale și a rezilienței Republicii Moldova la criza refugiaților ucraineni” finanțat de către AFD (Agence française de développement) și FDF (Fondation de France)
Scopul proiectului vizează integrarea socio-profesională a refugiaților din Ucraina dar și a persoanelor vulnerabile din comunitatea locală.
Pe parcursul proiectului 400 de refugiați ucraineni și persoane vulnerabile vor cunoaște despre sprijinul de care pot beneficia pentru integrarea socio-profesională, 180 de persoane urmează să fie instruite, formate sau recalificate profesional și consultate în domeniul angajării în câmpul muncii. 30 de refugiați ucraineni și persoane vulnerabile urmează să fie angajate, iar 150 de copii și adulți capabili să se integreze socio-economic.
Women Digital Center
Women Digital Center Bălți este un proiect de educație digitală și antreprenorială pentru femei deschis de către AFAD.
Women Digital Center Bălți este un proiect de educație digitală și antreprenorială pentru femei deschis de către AFAD în anul 2020 în cadrul proiectului Women Digital Center, implementat de Centrul de Informații Universitare, cu sprijinul financiar al Fondation Orange.
Educație Digitală pentru Tinerii cu Inițiativă
Proiectul Educație Digitală pentru Tinerii cu Inițiativă este implementat de AFAD în Bălți și finanțat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu co-finanțare din partea Orange Moldova.
Proiectul Educație Digitală pentru Tinerii cu Inițiativă este implementat de AFAD în Bălți și finanțat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu co-finanțare din partea Orange Moldova.
Scopul proiectului este dezvoltarea educației digitale de calitate pentru tineri și pregătirea lor pentru toate domeniile vieții, sub impactul tendințelor tehnologice.
Proiectul a fost lansat în iulie 2022 și presupune organizarea a 12 programe de instruire, urmate de un concurs al produselor digitale, elaborate de către beneficiarii participanți la sesiunile de formare digitală.
Proiectul are 2 direcții: de formare digitală și aplicare în practică a cunoștințelor obținute. Program de instruire a fost structurat în cinci domenii: alfabetizarea digitală și informațională, comunicare și colaborare, creare de conținut digital, siguranță în mediul online, iar partea de aplicare a cunoștințelor se regăsește în concursul de elaborare de către tinere a unor produse digitale pentru ONG, instituții, afaceri sau brandul personal.
Consolidarea rezilienței socio-economice în RM pentru femeile și fetele vulnerabile, refugiate din Ucraina și din comunitatea locală, afectate de criza
Proiectul este finanțat de către UNWomen și se implemetează in perioada iulie 2023 – ianuarie 2024 în Consartium dintre AFAD cu HIAS Moldova, Casmed și FCPS. Scopul proiectului vizează creșterea accesului femeilor și fetelor vulnerabile, refugiate din Ucraina dar și din comunitatea locală, la oportunități de dezvoltare a competențelor de afaceri și de sprijinire în antreprenoriat.
Proiectul este finanțat de către UNWomen și se implemetează in perioada iulie 2023 – ianuarie 2024 în Consartium dintre AFAD cu HIAS Moldova, Casmed și FCPS.
Scopul proiectului vizează creșterea accesului femeilor și fetelor vulnerabile, refugiate din Ucraina dar și din comunitatea locală, la oportunități de dezvoltare a competențelor de afaceri și de sprijinire în antreprenoriat.
În rezultatul implementării proiectului 500 de femei și fete, în toată diversitatea lor, atât cele refugiate cât și cele locale, în special cele mai vulnerabile și afectate de criză, vor cunoaște despre oportunitățile proiectului, 100 vor fi instruite și abilitate în afaceri și vor cunoaște despre oportunitățile de sprijin pentru înființarea unei afaceri oferite.
Cel puțin 50 de femei și fete, tineri vor dezvolta un concept de afaceri, iar 20 vor beneficia de vaucere financiare pentru inițierea unei activități de antreprenoriat pentru generare de venituri.